MUP HBŽ upozorava na online prijevare

admin
0 0
Read Time:58 Second

Ovim putem izvješćujemo javnost da MUP Kantona 10 raspolaže informacijama da su se na području naše odgovornosti pojavile računalne prijevare koje se izvršavaju na način da oštećeni na svoj mobilni uređaj dobivaju poruke sljedećeg i sličnog sadržaja:

„Vaš paket ne može biti isporučen jer na adresi nema kućnog broja. Ažurirajte svoju adresu https://…………….. što je prije moguće kako bismo mogli ponovno zakazati dostavu. Hvala vam na razumijevanju i suradnji. S poštovanjem.“ , te nakon što oštećeni otvori poveznicu https://………….. traži se da se upišu podaci sa bankovne kartice i drugi osobni podaci nakon čega se skidaju novci sa računa oštećenih. Skrećemo pažnju javnosti da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevare jer banke, brza pošta i druge tvrtke neće na ovaj način tražiti vaš CVV (CVC) broj sa bankovne kartice, pin i broj bankovne kartice.

Savjeti za javnost: Kako zaštititi svoje bankovne podatke

1. Nikad ne dijelite svoje bankovne podatke

2. Budite oprezni s e-mailovima i porukama

3. Korištenje sigurnih web stranica

4. Korištenje jakih lozinki

5. Redovito provjeravanje računa

6. Edukacija i svijest

7. Koristite sigurnosne programe

Slijedeći ove savjete, možete značajno smanjiti rizik od krađe bankovnih podataka i zaštititi svoje financije od prevaranata.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Predsjednik Milanović primio igrače i izbornika Hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas igrače i izbornika Hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije te im čestitao na osvajanju zlatne medalje na FISA Svjetskom sveučilišnom prvenstvu, održanom od 10. do 16. lipnja 2024. u kineskom gradu Šangaju. Hrvatsku sveučilišnu futsal reprezentaciju činili su studenti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta […]

Pretplatite se