RADIO POSUŠJE PROSLAVIO 40 GODINA POSTOJANJA

admin
0 0
Read Time:50 Second
Radio Pošušje, najstarija radijska postaja u zapadnoj Hercegovini danas slavi 40. rođendan. 
Dana 19. srpnja 1984. godine u mnogim hercegovačkim domovima radijska skala bila je podešena na 1485 KHz. Radio Posušje igrao je ključnu ulogu za vrijeme Domovinskog rata u razbijanju medijske blokade. Uništavanjem odašiljačke mreže HRT-a na Biokovu, područje Hercegovine i Dalmacije ostaje bez mogućnosti prijema RTV programa, čime se dogodila informativna blokada. Na radijskom prijemniku mogao se uhvatiti samo signal Radio Posušja.Naime, ostale malobrojne hrvatske radijske kuće u Hercegovini u tom trenutku nisu imale uvjeta emitiranja van općinskih okvira i tu kreće borba za pravodobnom i istinitom informacijom, a kako se mala ekipa novinara i tehničara nosila s ovom velikom i odgovornom zadaćom najbolje govori nadimak kojeg su tada zaradili – hercegovački CNN.

Po redu 52. u BiH, ali kao prvu u zapadnoj Hercegovini, nisu je samo prigrlili domaći, već i slušatelji iz susjednih općina, a ta posebna veza traje već punih 40 godina.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

LJETO NA OTVORENOM U LIVNU - STK "DINARA"

U sklopu programa “Livanjsko ljeto 2024” danas je na gradskoj šetnici u Livnu održan turnir u stolnom tenisu, u organizaciji Stolno-teniskog kluba Dinara. Stolnoteniski klub Dinara osnovan je 2014. godine s ciljem kako bi se  djeci sa područja grada Livna pogotovo u ruralnim područjima, omogućilo pohađanje škole stolnog tenisa, a […]

Pretplatite se