Nevrijeme u Zagrebu izbijalo šahtove, rušilo drveće

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nešto iza 1 sat u noći u kopnenu Hrvatsku stiglo je najavljeno nevrijeme koje nagovještava kraj dugog toplinskog vala. U Zagrebu i okolici je tijekom noći snažno grmjelo. Sijevalo je, pljuštala je kiša i puhao vjetar. Temperatura je uslijed nevremena značajnije pala, jutros je u 8 sati u Zagrebu izmjereno 20 stupnjeva.

U Zagrebu i okolici palo puno kiše, u dijelu grada poplava. Niz intervencija

Na zagrebačkom području kiša je padala gotovo cijelu noć, a prema izvještaju  u nekim dijelovima palo je do 100 litara kiše po četvornom metru.

Vatrogasci su noćas imali čak 60-ak intervencija.

Grižanska, velika ulica u Donjoj Dubravi je poplavila, kao i glavna cesta u Vukomercu te dio ceste u Lučkom. Poplavilo je i igralište u Buzinskoj ulici.

O nevremenu se jutros priopćenjem oglasio Grad Zagreb.

“Noćas je Zagreb pogodilo nevrijeme s jakom kišom i vjetrom. Brzim intervencijama gradskih službi, već do jutros su gotovo sve posljedice nevremena otklonjene i grad normalno funkcionira.

Tijekom noći i jutra zagrebački vatrogasci odradili su 60-ak intervencija, najvećim dijelom ispumpavanja vode, a zatim i uklanjanja stabala, tendi i ostalog. Linije ZET-a voze redovno. Jutros nije vozila autobusna linija u Vukomercu kod Čingaća gdje je cesta bila potopljena pa je linija 215 bila preusmjerena, no u međuvremenu je to riješeno.

Zagrebačke ceste imale su 14 intervencija. Većinom su bili izbijeni šahtovi i slivničke rešetke zbog količine vode, koja se povlači. Još je nekoliko semafora izvan funkcije te se oni prioritetno osposobljavaju u koordinaciji s MUP-om. Ekipe Zrinjevca otklanjaju dijelove stabala oštećenih u nevremenu.”

 

izvor: bljesak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VELIKI POŽARI U HERCEGOVINI Helikopteri od jutros izbacili 60 tona vode

Od jutros je na požarišta u okolici Ljubinja izbačeno 60 tona vode i požari su pod kontrolom, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić. Kusturić je naveo da je noćas od direktora Civilne zaštite Republike Srpske dobio informaciju da su se na području Ljubinja na nekoliko lokacija pojavili […]

Pretplatite se