33 GODINE OD OBRANE KRUŠEVA I POČETKA STVARANJA RATNE MORNARICE

admin
0 0
Read Time:36 Second

Svake godine, zadnje subote u mjesecu srpnju, Kruševo se sjeća napada na ovo područje koji su započeli prije 33 godine. Na ovim prostorima ispisivala se novija hrvatska povijest na poseban način.

Tadašnji vlasnici brodova postajali su zapovjednici, ribari mornari, a djeca vojnici. Iz Novigrada je I. Bojna 4. Gardijske brigade pristigla u Meku dragu jer je zbog vizualnog praćenja dovoženja snaga u Kruševo i logističke potpore, promet morao biti preusmjeren u tu luku.

Ova akcija zapamćena je kao prvi pomorski desant hrvatske vojske i početak stvaranja ratne mirnarice. Bez junaka domovinskog rata ne bi bilo ni Kruševa, a upravo je I. Bojna i III. Imotska bojna, branila ovo područje.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SVEČANO OTVOREN VATROGASNI DOM U LIŠTANIMA KOD LIVNA

U nedjelju, 28.srpnja na blagdan sv. Ane, u Lištanima kod Livna svečano i sa blagoslovom svećenika DVD otvorilo je svoje nove prostorije vatrogasnog doma “DVD-a Lištani”. Izgradnja doma počela je 2022. godine, a svi oni koji su kupili ulaznicu za ovaj događaj podržali su rad ovog društva. Među brojnim gostima, […]

Pretplatite se