Dječaku iz Vukovara koji se po drugi put u životu bori s leukemijom pronašli su podudarnog donora

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Damiru Pejiću (16) koji se po drugi put u životu bori s leukemijom pronašli su podudarnog donora matičnih stanica iz međunarodnog registra u Njemačkoj.

Damirove riječi i snaga ujedinile su i pokrenule Hrvatsku. Tek mu je 16 godina, a iza sebe već ima drugu borbu s leukemijom. Ovaj put, protiv bolesti se bori i bez majke. Od nje je karcinom bio jači. Danima ste se vi, građani koje je dirnula njegova priča, upisivali u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica, nadajući se da će Damir dobiti šansu za život.

 

“Ne znam kako bih rekao, još su emocije sreće na nekom minimumu. Vjerojatno nisam ni svjestan svega toga, ali sigurno sam jako sretan što se sve konačno bliži kraju. Kao kad sportaši osvoje medalju pa kažu da još nisu svjesni emocija. Tako je i meni na početku”, rekao je.

Dodao je kako sreća koja mora doći još nije došla. “Zasigurno mi je drago. Konačno mogu mirne glave leći spavati, sve se bliže kraju i otići ću na transplantaciju”, kazao je za RTL Vukovarac.

Damir neće morati ići u Njemačku na taj postupak niti darivatelj dolazi u Zagreb već će potrebne stanice doći u Zagreb, kao medicinski paket. Sve se može odviti u samo dva dana.

Foto: RTL via Direktno

Umrla mu je majka, a oca nikada nije upoznao

Damir se po drugi put bori s leukemijom, a nedavno mu je umrla majka. Oca nikada nije ni upoznao. Vatrogasac velikog srca Josip Fabijanić koji je, iako je bio na godišnjem, gasio požar u Tučepima, odlučio mu je prepustiti plaćeno ljetovanje.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FBiH: Novčana pomoć Vlade za 11.000 učenika iz povratničkih obitelji

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvojila je skoro 2,2 miliona KM za podršku učenicima osnovnih škola iz cijele države koji dolaze iz povratničkih obitelji. – Skoro 11 tisuća dječaka i djevojčica iz povratničkih obitelji dobit će po 200 KM kao jednokratnu pomoć za početak školske godine 2024/25., a odluka je […]

Pretplatite se