Vlada FBiH proširila autocestu A1: Ovo su nove dionice

admin
0 0
Read Time:58 Second

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autoceste A1. Ovom odlukom se u javnu cestu kategorije autocesta A1 razvrstavaju dionice Svilaj – Odžak dužine 10,7 km, zatim Zenica Sjever – Zenica Jug – Lašva – Kakanj  – Visoko –  Podlugovi – Sarajevo sjever – Sarajevo zapad – Lepenica – Tarčin – Bradina dužine 98,4 km, kao i dionica Čapljina – Međugorje – Bijača u dužini od 21,07 km.

Razvrstavanje ovih dionica u javnu cestu kategorije autocesta sa oznakom A1 vrši se u skladu sa investicijsko-tehničkom dokumentacijom, upotrebnim dozvolama, odgovarajućim tehničkim propisima prema kojima je izvršena izgradnja dionica. Za realizaciju ove odluke zaduženo je JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Odluka stupa na snagu dan nakon objave u Službenim novinama FBiH.

Predlagač u obrazloženju ove odluke navodi da je JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, a u čijoj su nadležnosti upravljane, izgradnja, rekonstrukcija, održavanje i zaštita autocesta i brzih cesta u FBiH, dostavilo inicijativu za donošenje nove odluke o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autoceste Al.

Također pojašnjavaju da su, od zadnje Odluke o razvrstavanju Javne ceste u kategoriju autocesta Al, izgrađene dionice autoceste Al.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zrinjski se oprostio od Europe

U uzvratnom susretu play-off runde Uefine Konferencijske lige Vitorija je u Mostaru pobijedila Zrinjski rezultatom 4:0 i s ukupnih 7:0 plasirala se u grupnu fazu tog europskog natjecanja. Vitorija je u potpunosti nadigrala Zrinjski i do poluvremena je već udvostručila prednost iz prvog susreta. Gosti su poveli u 32. minuti […]

Pretplatite se