Hajduk slavio na Maksimiru pogotkom Livaje

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

U susretu 6. kola HNL-a, Hajduk je kao gost pobijedio Dinamo rezultatom 1-0 (0-0) i preuzeo vrh ljestvice. Jedini gol postigao je Marko Livaja u 70. minuti.

U prvom poluvremenu bilo je jasno da je veliki pritisak na obje momčadi. Nije bilo izraženih prilika, a jedina nešto ozbiljnija dogodila se u 19. minuti, kada se Livaja oslobodio na rubu kaznenog prostora, okrenuo i pucao lijevom nogom preko gola. Imao je i Dinamo nekoliko udaraca prema golu Lučića, no niti jedan nije došao nakon izrađene akcije.

U nastavku susreta prvu veliku priliku imao je Dinamo u 67. minuti, no Kulenović je glavom pucao pored vrata. Hajduk je poveo u 70. minuti nakon udarca iz kuta. Lopta je stigla do Prpića, koji je sa 30-ak metara lucidno prebacio Dinamovu zadnju liniju, iza koje je utrčao Livaja. U padu je udarcem iz prve pogodio drugi kut nemoćnog Nevistića. Theophile-Catherine nije dobro pokrio napadača Hajduka, a Livaja je to sjajno iskoristio.

Ubrzo potom, Dinamo je stvorio dvije velike prilike za izjednačenje, ali Pjaca u 74. i Rog u 76. minuti nisu bili precizni iz izglednih situacija. U 80. minuti uslijedila je bakljada navijača Hajduka, koja je izazvala 10-minutni prekid jer je dim znatno smanjio vidljivost na travnjaku. Po nastavku utakmice, Dinamo je stavio veliki pritisak na obranu gostiju i u osmoj minuti nadoknade imao još jednu sjajnu priliku, no udarac Roga s 10-ak metara blokiran je i završio u korneru, pišu 24sata.

Kada su se sve postavke igre raspale krenulo se igrati “va banque” pa je tako Biuk u 100. minuti poslije kontre izbio sam pred Nevistića, ali njegov udarac, nakon dugog sprinta od svog kaznenog prostora do protivničkog, nije imao snagu i prošao je pored gola domaćina.

Vodeći Hajduk sada ima 14 bodova, jedan više od drugog Dinama, a tri više, uz utakmicu više, od trećeplasirane Rijeke.

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Prve pahulje zabijelile planine u BiH

Nakon višemjesečnih visokih temperatura, u Bosni i Hercegovini je uslijedilo osvježenje, a zatim i poprilično zahlađenje, koje je donijelo prve pahulje na bh. planinama. Snježni pokrivač je stigao na Bjelašnicu i Jahorinu, piše Avaz. Na kamerama je jasno vidljivo da je nešto jači intenzitet padalina na Bjelašnici, dok se i […]

Pretplatite se