22-godišnji Mostarac nije dočekao transplantaciju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Preminuo je 22-godišnji  mladić Adnan Šemić iz Mostara zbog kojeg je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja Federacije BiH. Ovo pretužnu vijest za N1 je potvrdio donor Željko Mijailović iz Loznice.

Adnan se dugo borio s Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti transplantacija jetre, nažalost svaki put je odbijen jer nije imao donora s kojim je bio u krvnom srodstvu.

Naime, njegovoj obitelji se javio donor iz Srbije koji je želio donirati jetru, ali Sud u Istanbulu gdje se trebala prvotno obaviti operacija odbijala je ovaj slučaj, jer donor nije u krvnom srodstvu pa je od federalne Vlade zatraženo da usvoji dodatne zakonske regulative, što je i urađeno na posljednjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Javnost se digla i u rekordnom roku na izvanrednim sjednicama oba Doma parlamenta, jednoglasno je usvojen “Adnanov zakon”.

Očekivalo se u narednim danima da će mu jetra biti presađena na klinici u Tuzli, na koju su trebali doći stručnjaci i obaviti zahtjevnu operaciju, ali nažalost Adnanovo srce nije izdržalo.

Mostarac Adnan Šemić je dijete bez oca, imao je 22 godine i živio je s majkom i bratom u obiteljskoj kući u Dračevicama.

 

izvor: Ljubuški portal

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HAC: Za vikend naplatili 7 milijuna eura cestarina

Tijekom proteklog vikenda, od petka 12. srpnja do nedjelje 14. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 931.918 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od sedam milijuna eura bez PDV-a, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskih autocesta (HAC). Od početka ove godine do sada […]

Pretplatite se