Federalna agencija preuzela ilegalni novac

admin
0 0
Read Time:52 Second

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom (FAZUOI) preuzela je novac koji je trajno oduzet na osnovu presuda Općinskog suda u Velikoj Kladuši broj 23 0 K 057981 24 Kps, broj 23 0 K 057981 24 K, te Općinskog suda u Bosanskoj Krupi broj 18 0 K 056661 23 K, a koji predstavlja nezakonito stečenu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Preuzimanje je obavljeno u prostorijama Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u Sarajevu, te će navedena novčana sredstva biti uplaćena u proračun Federacije Bosne i Hercegovine.

Agencija će nastaviti sa svim neophodnim aktivnostima i postupcima kako bi se osiguralo da imovina koja je nezakonito stečena bude pravilno preuzeta i korištena u skladu sa zakonskim propisima o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH.

Ovim postupkom nastavljamo da osiguravamo pravičnost i transparentnost u upravljanju oduzetom imovinom, te pridonosimo borbi protiv korupcije i kriminala u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, prenio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Grude.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otpornost na antibiotike dovodi do “tihe pandemije” koja odnosi milijune života

Prema izvješću UN-a, od 1990. do 2021. smrtnost od AMR-a pala je za više od 50 posto među djecom mlađom od pet godina, uglavnom zbog cijepljenja i poboljšanja sanitarnih uvjeta, ali se za više od 80 posto povećala među starijima od 50 godina, posebno onih iznad 70 Do 2050. godine […]

Pretplatite se