U školama zavladao bizarni trend: Na roditeljske sastanke dovode odvjetnike

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Novi trend u kojem roditelji angažiraju odvjetnika za odlazak na roditeljske sastanke, te inzistiraju da djeca ne idu kod psihologa, pedagoga ili ravnatelja bez odvjetnika, proširio se i u Srbiji.

Sve to ilustrira alarmantnu situaciju u obrazovnom sustavu jer je stvoren veći jaz i nepovjerenje između razrednika, nastavnika, ravnatelja i roditelja, iako bi obrazovanje i odgoj djeteta trebali biti na prvom mjestu, no čini se da to sada nije slučaj.

 

Kako školska godina polako odmiče, roditelji su već imali prve roditeljske sastanke, na kojima su pojedinci, vjerovali ili ne, dolazili s odvjetnicima.

O ovom bizarnom trendu povela se rasprava i na društvenoj mreži X.

„Kaže prijateljica jučer bila na roditeljskom. Roditelji jednog djeteta poslali odvjetnika na sastanak“, navodi se u objavi ispod koje su se nizali komentari šokiranih korisnika.

„Živa istina. Prijateljica mi je profesorica i stvarno ima roditelja koji dolaze s odvjetnikom“, piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

„Događa se to i u zapadnim zemljama. Slučajevi kada dijete nema ocjene koje roditelji očekuju (visoko obrazovani, čija djeca nemaju njihove kapacitete, a oni to nisu u stanju prihvatiti). Dolaze na roditeljski s odvjetnicima i čak idu na sud zbog ocjena. Prošlog tjedna pročitala sam članak o slučaju gdje je dijete izbačeno iz gimnazije i roditelji su se žalili do vrhovnog državnog suda u Bernu. Na kraju nisu uspjeli, ali to stvara kaos u školama. Nitko nema kapaciteta baviti se takvim slučajevima.”

Mnogi su se zapitali što će odvjetnik na roditeljskom sastanku i zašto razrednici dopuštaju njihovu prisutnost.

„U jednu osnovnu školu učenika su vodili i dovodili momci iz privatnog osiguranja“, tvrdi jedan otac.

„Slanje odvjetnika na roditeljski sastanak koji zastupa roditelje je pritisak na nastavno osoblje, druge roditelje i učenike, a i marketing ‘posebnog statusa’ zastupanih roditelja“, naglasio je jedan korisnik, prenosi Kurir.

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

JEDINA Europska komisija potvrdila da BiH nije podnijela potpunu reformsku agendu

Generalni direktor direktorata za proširenje u Europskoj komisiji Gert Jan Kopman potvrdio je da jedino Bosna i Hercegovina nije podnijela potpunu reformsku agendu koja je potrebna za dobivanje financijskih sredstava iz Plana rasta Europske unije (EU), zbog čega Sarajevo neće primiti prvu tranšu. “Nažalost, Bosna i Hercegovina nije podnijela konačnu […]

Pretplatite se