Nekoliko važnih projekata u planu: Širi se Zračna luka Mostar

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Zračna luka Mostar uskoro kreće s realizacijom nekoliko važnih projekata, najavio je direktor Marko Đuzel.

Kako javlja regionalni avio-portal Zamaaero, zračna luka će proširivati terminalnu zgradu. Ovo nema smisla jer je ista i više nego dovoljna za postojeći promet, te značajno širenje i više od 200%. No, ako aerodrom dovede nekog LCC (Low-cost carrier, odnosno niskotarifna avionska kompanija), a što se ozbiljno trudi, onda je isto i te kako potrebno. Evidentno da Đuzel razmišlja na vrijeme. Konačno za proširenje će mu trebati bar 3-4 godine, a kako je krenuo do tada će se povećati promet SkyAlpsa i drugih prijevoznika, a vjerojatno će doći i neki LCC. Tako da isto ima smisla, piše analitičar Alen Šćuric.

ZL Mostar će istovremeno širiti vozne staze, napravit će dodatnu rasvjetu na pisti, te će poraditi i na još nekim projektima. Šćuric podsjeća da Mostar intenzivno radi na novim procedurama slijetanja i polijetanja koje bi eliminirale potrebu dodatnog školovanja na simulatorima za slijetanje na ovaj aerodrom.

Inače, Zračna luka Mostar je u kolovozu ostvarila 10.154 putnika (5.838 u srpnju 2023. godine). Od toga je 5081 dolazni i 5073 odlaznih putnika.

Od početka godine Mostar je ostvario 31.210 putnika što je daleko više nego prošle godine kada je u cijeloj godini imao tek 20.525 putnika. Mostarska zračna luka će vrlo vjerojatno do kraja godine dostići 46.000 putnika, što nadmašuje brojku koju je predvidio Đuzel (40.000), podaci su navedenog avio-portala.

Podsjetimo, ZL Mostar nedavno je potpisala povijesni ugovor sa Sky Alps – talijanskom aviokompanijom koja je odabrala Mostar za svoju bazu. Iz Mostara će tako biti uspostavljeno novih osam letova, od kojih je zasad poznato sedam: Rim, München, Stuttgart, Bari, Napulj, Catania i Palermo.

 

Jabuka.tv

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Katastrofa u BiH ujedinila nogometne klubove

Katastrofa koja se dogodila u sjevernoj Hercegovini, točnije na području Jablanice, u kojoj je smrtno stradalo 14 osoba, ujedinila je danas brojne u regiji, piše hercegovina.info.  Apeli za pomoć, ali i sama pomoć stižu sa svih strana. Svi su se solidarizirali sa stanovništvom ove hercegovačke općine. Podršku pružaju i sportaši, […]

Pretplatite se