Dinamo igra najskuplju utakmicu u povijesti kluba

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Dinamo će sigurno dobiti 4,29 milijuna eura za nastup u doigravanju za plasman u Ligu prvaka, ako eliminira Qarabag i izbori Ligu prvaka od Uefe bi dobio još 18,6 milijuna eura!

Uz tu nagradu Dinamo ima pravo, na temelju prosječnog klupskog renkinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela iz marketinga Uefe, na još najmanje 10 milijuna eura!

Dakle, da se samo plasira u Ligu prvaka Dinamo bi na kraju prvog dijela natjecanja, ako zauzme neko do devetog do 36. mjesta, dobio još milijun eura.

Tu zaradu ‘modri’ mogu i oplemeniti jer UEFA svaku pobjedu u Ligi prvaka ove sezone nagrađuje s 2,1 milijun eura, dok remi donosi 700.000 eura.

Ovo će biti prvi okršaj Dinama i Qarabaga koji je prošle sezone zablistao u Europskoj ligi. Azerbajdžanci su ispali u osmini finala od kasnijeg finalista Bayer Leverkusena. U prvoj utakmici u Bakuu Qarabag je vodio 2:0, a Bayer je do izjednačenja došao u 92. minuti.

No, prava se drama odigrala u Leverkusenu, u uzvratu je Qarabag vodio 2:0 do 72. minute. Na kraju su izgubili 3:2, a Bayer je dva gola zabio u sudačkoj nadoknadi, u 93. i 97. minuti utakmice. Snagu su pokazali i u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Ludogoreca nakon što su doma izgubili 2:1. U uzvratu u Razgradu je nakon 90 minuta bilo 3:2 za Qarabag koji je u produžetku utrpao još četiri gola i na kraju slavio 7:2.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Svećenik iz Afrike na svadbi u BiH zapjevao Moja Hercegovina

Na jednom vjenčanju u Kreševu u BiH katolički svećenik iz Afrike zapjevao je hit Mate Bulića i postao viralan. Svećenik se primio mikrofona i na podiju zapjevao Moja Hercegovina na oduševljenje svih prisutnih. Video je objavio portal grad-busovaca.com. “Ostala sam bez teksta, svaka čast predivnom čovjeku koji je iz nekog […]

Pretplatite se