Ured za Hrvate izvan Hrvatske – osigurano još 800.000 eura

admin
0 0
Read Time:45 Second

Uz prvotnih milijun eura, hrvatska država osigurala je još 800. 000 eura u ovoj godini za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate u iseljeništvu.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata u iseljeništvu i u Hrvatskoj, fizičke osobe te socijalno ugrožene Hrvate izvan Hrvatske da prijave svoje posebne potrebe i projekte na javni poziv vrijedan 800.000 eura.

Drugi je to javni poziv te vrste u ovoj godini, prvi, vrijedan milijun eura, bio je raspisan početkom godine i na njemu je potporu dobilo 216 projekata, a jednokratnu financijsku potporu 70-ak siromašnih Hrvata u BiH, Srbiji i na Kosovu, ukupno 906.000 eura.

Na novi poziv, zaključno do 7. studenoga, mogu se prijaviti udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice ili druge pravne osobe Hrvata izvan Hrvatske i u Hrvatskoj, fizičke osobe te socijalno ugroženi Hrvati u iseljeništvu i povratnici/useljenici iz iseljeništva/dijaspore.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Novi sustav ulaska i izlaska u EU uvodit će se postupno

Novi elektronički sustav koji će registrirati ulaske i izlaske iz Europske unije trebao bi se uskoro početi primjenjivati, ali ne u studenom kako je bilo najavljeno i sigurno neće biti uveden na svim granicama istodobno, izjavio je u četvrtak hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Povjerenica za unutarnje poslove Ylva […]

Pretplatite se