Od danas promjena tarife ‘jeftinije i skuplje struje’

admin
0 0
Read Time:41 Second
Prelaskom na zimsko računanje vremena, danas, 27. listopada, dolazi do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova, odnosno perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH.

 

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22 do sedam sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22 do sedam sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

IDDEEA: Digitalni novčanik u BiH stiže 2026. godine

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) planira uvesti digitalni novčanik koji će građanima BiH omogućiti besplatan digitalni identitet, potpis te integraciju zdravstvene i vozačke dozvole, izjavio je direktor Almir Badnjević. “BiH će do 2026. godine ući u projekt ‘e-novčanika’ koji će biti besplatan i usklađen sa standardima […]

Pretplatite se