Obavijest za vlasnike nekretnina u Tomislavgradu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Općinski sud u Livnu, odjeljenje suda u Tomislavgradu, poziva sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim općinama Kongora, Lipa I, Oplećani i Rašćani da to svoje pravo prijave u roku od 60 dana od objave oglasa u Službenim novinama Federacije BiH, Službenom glasniku BiH, Dnevnom avazu, Večernjem listu i oglasnoj ploči suda.

Ukoliko osobe koje polažu pravo na nekretninama ne prijave svoje pravo u navedenom roku, njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišnoknjižnog uloška. Međutim, osobe koje ne uspiju dostaviti sve potrebne dokaze u roku od 60 dana, imaju mogućnost produžiti rok za najmanje sljedećih 90 dana.

Sud poziva sve zainteresirane osobe da prijave svoja prava i rješavaju svoje imovinsko-pravne odnose, kako bi osigurale sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na svojim nekretninama te dobile rješenje o upisu prava i njegovom provođenju u elektronski vođenoj zemljišnoj knjizi, što osigurava apsolutnu zaštitu njihovih prava.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu te osobna predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u uredu za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Livnu, odjeljenje suda u Tomislavgradu, soba br.7, na adresi Ul. kralja Zvonimira bb, svakim radnim danom od 11 do 13 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu suda.

Svi upisi u novouspostavljenu zemljišnu knjigu za katastarske općine Kongora, Lipa I, Oplećani i Rašćani provodit će se bez naplate sudskih taksi, jer sud ovaj postupak provodi po službenoj dužnosti. Stoga, ukoliko smatrate da polažete pravo na nekretnine u ovim katastarskim općinama, svakako se javite u navedeni sud kako bi ostvarili svoje pravo i zaštitili svoje interese.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BH Telecom uvodi nove cijene, neke usluge skuplje i do 10 maraka na mjesečnoj razini

Od 1. travnja 2023. godine BH Telecom počinje s primjenom nove/izmijenjene ponude postpaid telefonske usluge – Extra paketa koja podrazumijeva primjenu izmijenjenih cijena/sadržaja/uvjeta za njene postojeće korisnike. “Nova ponuda korisnicima donosi puno više mobilnog interneta i više prometa, veće popuste za kupovinu uređaja, uz povećanje cijene mjesečne naknade”, navode iz […]

Pretplatite se