Zavod zdravstvenog osiguranja KS odobrio prvi kontingent lijekova za onkološke pacijente

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo odobrio je prvi kontingent lijekova za onkološke pacijente, čime je službeno započela implementacija prioritetnog programa za izuzetno ranjivu kategoriju stanovništva.

Realizacija prioritetnog programa lijekova vršit će se na teret sredstava Zavoda, u iznosu od 5 miliona KM za 2024. godinu, u skladu s raspoloživim sredstvima iz Financijskog plana Zavoda.

U skladu sa Odlukom o prioritetnom programu lijekova koji se koriste u terapiji onkoloških pacijenata, ova mjera stupila je na snagu 14. listopada ove godine.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Muamer Kosovac istakao je ulogu Zavoda u unapređenju zdravstvene zaštite za onkološke pacijente, te kazao da su osiguranici uvijek na prvom mjestu.

-Ovaj potez simbolizira našu jasnu poruku: nikada više ne smije biti lista čekanja za onkološke pacijente. Njihovo zdravlje ne može čekati. Naš zadatak je da osiguramo sredstva i premostimo prepreke, kako bi svaki građanin Kantona Sarajevo imao pristup kvalitetnoj i pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti – rekao je Kosovac.

Odluka će se primjenjivati do osiguravanja lijekova od strane Federalnog fonda solidarnosti za onkološke pacijente sa područja Kantona Sarajevo, odnosno do ukidanja liste čekanja na lijek ili liječenje svih osiguranika KS kod Federalnog fonda solidarnosti, a u skladu sa raspoloživim sredstvima u Financijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, priopćeno je iz te institucije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Prijatelji iz Međugorja u posjetu Dini i malenoj Dalal u Donjoj Jablanici, uručili novac i darove

Na terenima Sport Centra Međugorje odigrana je utakmica 9.kola Druge lige FBiH – Jug između NK Međugorje i HNK Brotnjo Čitluk. – Cjelokupni prihod od utakmice namijenjen je obitelji našeg prijatelja i nogometaša FK Turbina Jablanica Dine Begića i njegovoj petogodišnjoj kćeri Dalal – objavili su iz NK Međugorje dodajući kako su se u humanu […]

Pretplatite se