Krijumčar iz Rumunjske pokušao prošvercati migrante u kamperu

admin
0 0
Read Time:48 Second

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Rumunjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

45-godišnjak je, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, primio više stranih državljana u kamp vozilo rumunjskih registracijskih oznaka, s namjerom da im omogući izbjegavanje granične kontrole te da ih preveze u unutrašnjost Hrvatske i dalje na područje Europske unije.

 

U tome su ga spriječili policijski službenici prilikom obavljanja ulazne granične kontrole u ranim jutarnjim satima 18. listopada na graničnom prijelazu Bajakovo”, objavila je PU vukovarsko-srijemska.

Krijumčar je u zatvoru

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem Županijskog suda, određen mu je istražni zatvor te je predan u zatvor u Osijeku.

Prema stranim državljanima postupalo se sukladno odredbama Zakona o strancima, priopćila je policija.

 

Index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

32 godine Ratne bolnice Tolisa - Dr. Ratančić: Danima nismo išli kući ni pitali za radno vrijeme

Više od tri desetljeća, točnije 32 godine, protekla su od utemeljenja Ratne bolnice Tolisa koja je bila smještena u podrumskim prostorijama tamošnjeg franjevačkog samostana. Po mnogima, to je bila prekretnica za slobodni oraško-šamački prostor jer bolnica je ulijevala nadu u opstanak tog djelića slobodne Posavine, piše Večernji list BiH.  Ponos, […]

Pretplatite se