KOLEKTIV EMEMEM: Nova umjetnička atrakcija na ulicama Mostara

admin
0 0
Read Time:50 Second

Udruga Rezon i organizatori StreetArts festivala Mostar s radošću najavljuju uspješan završetak umjetničke rezidencije francuskog kolektiva Ememem u Mostaru kojom su se nastavile aktivnosti SAFMo 2024. te koje je podržala Kvinna till Kvinna fondacija.

kolektiv ememem mostar

Ovaj tim umjetnika reinterpretirao je praznine, rupe i “greške” u urbanim pejzažima, stvarajući inspirativna mjesta koja potiču dijalog i kreativnost.

“Moj jedini cilj bio je donijeti malo više poezije u ovaj grad,” rekao je jedan od umjetnika.

Tijekom boravka u gradu, Ememem je radio na različitim lokacijama, koristeći jedinstvene elemente okoline za izradu instalacija koje obogaćuju vizualni identitet Mostara.

“Uživali smo u svakom trenutku, djeleći kreativnu energiju i inspiraciju”, rekli su organizatori ove umjetničke rezidencije, koji kroz ovakve suradnje unapređuju umjetničku produkciju street arta na kojoj rade od 2012. godine.

Ememem kolektiv su istražili ljepotu često zanemarenih dijelova naših zajednica, ukazujući na njihov potencijal. Intervencije koje su ostavili iza sebe su već atrakcija u gradu na Neretvi u kojem  egzistira genijalna galerija na otvorenom gdje su svoj potpis ostavili brojni umjetnici.

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Argeta se povlači s tržišta

Atlantic Argeta d.o.o. Sarajevo obavijestila je Agenciju za bezbjednost hrane Bosne i Hercegovine o povlačenju s tržišta proizvoda Argeta kokošja pašteta u pakovanju od 114 g, serija 0300028498, rok upotrebe 10. 09. 2027. godine. Kako se navodi u obavještenju dostavljenom Agenciji, postupak povlačenja pokrenut je zato što “za seriju proizvoda […]

Pretplatite se