BANJA LUKA Zbog meningitisa hospitalizirano 11 djece, najmlađe ima šest mjeseci

admin
0 0
Read Time:56 Second

Na Klinici za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci trenutno je hospitalizirano 11 djece s dijagnozom meningitisa – potvrđeno je za Fenu u UKC RS.

Najmlađe dijete ima 6 mjeseci, a najstarije 12 godina. Kako dodaju u UKC-u, na Klinici za dječje bolesti hospitaliziraju se samo djeca do 15 godina s neuroinfekcijama.Kada je riječ o simptomima kod oboljele djece, prisutan je opći infektivni sindrom i pozitivni meningealni znakovi. Svi su trenutno stabilni – navode u UKC RS.

Prvi slučajevi virusnog meningitisa pojavili su se krajem prošlog tjedna, kod dvoje djece iz Kotor Varoša i jednog djeteta iz Banja Luke.

Prema riječima liječnika, virusni meningitis je blaži oblik meningitisa. Najčešći uzročnici su infekcije enterovirusima u ljetnim i ranim jesenskim mjesecima, ali mogu biti i drugi, poput arbovirusa ili herpes simplex virusa.

Simptomi često nalikuju gripi, pa se temperatura i glavobolja mogu javiti prije nekih karakterističnih tegoba poput ukočenog vrata, povraćanja ili osjetljivosti na svjetlo.

Obično traje četiri do osam dana bez komplikacija, ali moguć je i teži tijek s pojavom poremećaja svijesti i epileptičkih napadaja.

Liječenje je obavezno u bolnici uz opće mjere podrške.

 

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ivan Dodig i Marin Čilić pobjedom otvorili nastup u Parizu

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig uspješno su otvorili nastup na prestižnom dvoranskom Masters 1000 turniru u Parizu, gdje su u prvom kolu savladali argentinski par Maxim Gonzalez i Andres Molteni rezultatom 7:5, 6:4. U dinamičnom prvom setu, Čilić i Dodig su dva puta vodili s break prednosti (3:1 […]

Pretplatite se