Grad u Hrvatskoj nudi besplatno zemljište onima koji se dosele

admin
0 0
Read Time:56 Second

Grad Vrbovsko u Hrvatskoj već godinama daje različite poticaje kako bi vratili stanovnike koji su otišli, a sada planiraju besplatno davati zemljište na korištenje svima koji se odluče doseliti u ovo mjesto u Primorsko-goranskoj županiji.

Isprva bi grad dodijelio zemljište samo na korištenje, a onima koji u roku od tri godine sagrade na njemu kuću, u konačnici će ga i prepisati na tu osobu.

Načelnica upravnog odjeljenja grada Vrbovsko Marina Tonković kaže da kuće mogu da budu za stambenu namjenu, ali da će biti dozvoljeno da se koriste i u turističke svrhe. Također, ne postoji dobna granica za dobijanje zemljišta.

“Smatramo da ljudi mogu i u svojim pedesetim i šezdesetim godinama početi graditi kuću”, rekla je Tonkovišćeva.

Vrbovsko je naime nekada vrvjelo od života, ali se situacija naglo mijenja. Nalazi se nedaleko od granice sa Slovenijom, a svakih deset godina gubi po tisuću stanovnika.

Neven Šulić iz Vrbovskog navodi da ovo mjesto “izumire”, da sve više mladih odlazi van i da bi ova mjera doprinijela da se otvori više radnih mjesta.

Nova mjera sa besplatnim zemljištima kreće već početkom sljedeće godine, piše Danas.hr.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska preokretom do uvjerljive pobjede, junaci Kramarić i Livaja

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, […]

Pretplatite se