U Tomislavgradu obilježena 23. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

admin
0 0
Read Time:35 Second

U povodu 23. obljetnice smrti, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu, pokraj spomen-obilježja prvome hrvatskom predsjedniku, podignutome u kolovozu 2018. godine, predstavnici Općine Tomislavgrad, tomislavgradskoga ogranka Matice hrvatske i braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata, točno u podne upalili su svijeće i održana je prigodna molitva koju je izrekao fra Gabrijel Mioč.

Dr. Franjo Tuđman, otac moderne hrvatske države, izborene i sačuvane žrtvom hrvatskih branitelja, na čijem čelu je bio od 1990. do smrti na današnji dan 1999., posjetio je samo jednom naš grad, u svibnju 1993. godine, tom prilikom izrekao je povijesne riječi koje su uklesane na ovome spomen obilježju:

  • Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska!

Počivao u miru Božjem!

Tomislavcity 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Đakovački advent u Tomislavgradu

Večeras je u kino dvorani u Tomislavgradu održana manifestacija naziva “Đakovački advent u Tomislavgradu”. Program je otvorila Snježana Redžepagić, a počeo je uz glazbu i tamburaše te predstavljanje knjiga “Moj tata superheroj” Ivane Ćurić i “Prelomljeni mač kralja Tomislava” – Duvno i kralj Tomislav u djelu hrvatskog književnika Ilije Okrugića […]

Pretplatite se