Evo zašto je McDonald’s otišao iz BiH

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Lanac restorana brze hrane McDonald’s u subotu je, nakon punih 11 godina, prestao s radom u BiH, budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

Da, istina je! McDonald’s prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju, rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald’sa.
Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najampočetkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald’s restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald’s, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

N1 televizija je navela da je nakon te presude iniza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald’s raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana kojes u otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od subote.

Portal Raport, pak, navodi kako se BiH na taj način našla u društvu s Rusijom i Bjelorusijom. Tamo je McDonald’s zatvorio restorane u znak solidarnosti s Ukrajinom, a u BiH “zbog kriminala i javašluka”, naveli su.

I niz drugih medija u BiH objavio je informaciju o zatvaranju McDonald’s restorana u BiH nakon punih 11 godina rada, dok se iz McDonald’s o tome nisu oglašavali.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sretna Vam Nova godina

Cijenjeni čitatelji i gledatelji, Sretna Vam i uspješna Nova 2023. godina.   Uredništvo PRO TV

Pretplatite se