Britanski The Guardian pozvao svoje čitateljstvo da posjeti i Imotski

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Čuveni britanski Guardian, koji informira milijune ljudi duže od 200 godina, pozvao je svoje čitatelje da 2023. godine otputuju u – Imotski! Dobro, ne baš samo u Imotski nego u ukupno 23 europske destinacije po izboru novinara specijalista za putovanja, a među njima – i Imotski, piše Slobodna Dalmacija.

Pa evo piše Guardian kako se samo pola sata vožnje istočno od jadranskog ljetovališta Baška Voda nalazi jedna od najljepših hrvatskih regija u unutrašnjosti.

“Jedanaest jezera prošarano je krškim krajolikom koji okružuje grad Imotski, a najdramatičnije, Modro jezero, graniči s gradom. Grnljem obrasle litice uzdižu se iz goleme vrtače ispunjene plavom vodom. U jezeru se može plivati, a potrebno je samo se spustiti vijugavim putem do dna doline. Uz Park prirode Biokovo, Imotska jezera su kandidat za dobivanje statusa UNESCO-a 2023. godine. Osim uživanja u prirodi, ovo je područje pogodno i za razne aktivnosti poput vožnje kajakom rijekom Vrljikom, planinarenja, uživanja u pogledu sa srednjovjekovne tvrđave Topana u Imotskom i obilazaka vinograda” – hvali britanski dnevnik Imotsku krajinu i još navodi kako se za svega 56 funti može unajmiti dvokrevetna soba u tamošnjem hotelu Boutique Rooms 76.

Osim Imotskog nahvalili su Guardianovi putopisci i brojne druge destinacije, od Kranja u Sloveniji do Versaillesa u Francuskoj, zatim njemačkog Leipziga…

Slobodna Dalmacija

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NAJMODERNIJA KINO OPREMA STIŽE U KINODVORANU U POSUŠJU

Posušje još od 70-tih godina prošlog stoljeća ima tradiciju prikazivanja filmskih projekcija. U počecima uvjeti su bili dosta skromni s podosta improvizacije i uglavnom su uključivali mobilne projekcije u školskim prostorima. Bez obzira na to publika se na njih rado odazivala. Ozbiljniji zaokret je napravljen u poslijeratnim godinama kada je […]

Pretplatite se