Dio hrvatskog ”Otoka ljubavi” prodaje se za 10 milijuna eura

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Galešnjak, popularni otok ljubavi u Pašmanskom kanalu, uskoro bi mogao dobiti nove suvlasnike.

Naime, objavljena je prodaja 30.000 kvadratnih metara zemljišta na otoku u obliku srca, ukupne površine od 142.000 kvadrata, za nevjerojatnih 10 milijuna eura, odnosno 300 eura za četvorni metar.

Točno je, tri hektara otoka je oglašeno na prodaju. Interes je za sada razmjerno velik,a najozbiljniji interes pokazali su neki investicijski fondovi, potvrdio je Silvestro Kardum, predstavnik prodavatelja

Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 tisuća četvornih metara. Na tom zemljištu je makija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na otoku Pašmanu. Vlasnici ostalog dijela otoka nisu bili zainteresirani za prodaju,dodaje Silvestar koji vjeruje da će uspjeti prodati dio najpopularnijeg hrvatskog otoka.

Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara te još 1000 kvadrata podrumskog prostora. Dakle, investicija se sigurno može isplatiti, naglašava.

Na oglasnim stranicama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom tko ne bi došao posjetiti jedini morski otok prirodno oblikovan u obliku srca na svijetu, stoji u oglasu, a kao jednu od opcija za potencijalne kupce predlažu otvaranje OPG-a.

Poljoprivredno gospodarstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne. Što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam s vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline,vino i ostalo bilje…

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis20 svjetskih čuda.

Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi, stoji u oglasu koji je postao hit na društvenim mrežama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najezda stjenica u zgradama u BiH

Stjenice su insekti koji su poznati i kao “turistički” insekti. Pretpostavlja se da su se stjenice u Sarajevu pojavile još prije dvije-tri godine. U nekoliko naselja u Sarajevu ponovno su se pojavile stjenice koje zadaju velike probleme stanarima koji dane i noći provode u strahu ne znaju što učiniti. Međutim, […]

Pretplatite se