Hrvatska poražena u velikoj drami! Fantastični Markkanen potopio sve nade naše reprezentacije

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

HRVATSKA – FINSKA 86:94

HRVATSKA: Zubac, Šarić, Bogdanović, Simon, Smith, Perković, Prkačin, Hezonja, Gnjidić, Matković, Ramljak, Mavra

FINSKA: Markkanen, Jantunen, Salin, Huff, Maxhuni, Little, Koponen, Kantonen, Valtonen, Madsen, Seppälä, Palmi


Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa, uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94-86 (20-21, 25-22, 22-22, 27-21).

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je ubacio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Finska je utakmicu “prelomila” serijom 10-0 kojom se nakon 77-77 4:48 minuta prije kraja odvojila na 87-77 2:24 minute prije isteka vremena.

U tom razdoblju Huff i Salin su pogodili trice, dok su dva dalekometna pokušaja Bogdanovića bila neprecizna.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka – Češka.

 

sportske novosti

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sandra Perković osvojila Hanžekovićev memorijal!

  Kraljica diska, Sandra Perković u infarktnoj je završinici u kojoj je sudjelovala s Valerie Allmann, hicem 68,46 osvojila je prvo mjesto u Zagrebu na Hansžekovićevom memorijalu. U šestoj, zadnjoj seriji, ostale su samo dvije spomenute bacačice, a Sandra je bacila skoro 1 metar duže od konkurentice Allmann. Hanžekovićev memorijal […]

Pretplatite se