Vlada HBŽ-a dala suglasnost za izgradnju vjetroparka na području općine Kupres

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second


Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj je sjednici usvojila Odluku o davanju suglasnosti na predloženi tekst Ugovora o koncesiji za izgradnju vjetroparka ”VE Debelo brdo” i ”Turska mala”, koji se nalazi na području općine Kupres.

Ugovor se zaključuje između Vlade HBŽ-a kao koncesora i gospodarskog društva Koncig iz Posušja kao koncesionara na razdoblje od trideset godina, isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne gospodarske djelatnosti proizvodnje, prijenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt – vjetroelektrana, priopćeno je iz županijske vlade.

Instalirana snaga vjetroparka iznosit će 54,6 MW, a utvrđena je i jednokratna koncesijska naknada u novčanom iznosu od 24.044,41 marku, kao i godišnja (tekuća) koncesijska naknada koja će se obračunati u iznosu od 1,5 posto od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

S ciljem preveniranja i sprječavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji Vlada je, na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, usvojila zaključak o osnivanju i rukovođenju Interresornog stručnog tima Vlade HBŽ za sprječavanje nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u toj županiji.

Zadaća tima je izraditi plan prevencije i sprječavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji koji bi trebao biti donesen u narednih 90 dana.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja u ukupnom iznosu od 40.000 maraka za nabavu opreme, obuke i za ostale troškove potrebne za redovitu djelatnost.

Financijska sredstva se raspoređuju Gorskoj službi spašavanja – stanici Hercegbosanske županije u iznosu od 25.000 maraka i GSS stanici Tomislavgrad u iznosu od 15.000 maraka.

Odobrena su financijska sredstava za potporu vjerskim zajednicama, koja su utvrđena u proračunu HBŽ-a u ukupnom iznosu od 100.000 maraka.

Usvojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka nogometnom klubu „Troglav 1918“ iz Livna kao potpora održavanju nogometnog kampa „Zlatko Dalić“ i humanitarnog sportsko-glazbenog spektakla „Srce Livna 2023“ koji se drugu godinu organiziraju u okviru programa „Livanjsko ljeto“.

Također, usvojena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 15.000 maraka udruzi za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ Tomislavgrad, kao potpora za pokroviteljstvo desete revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Za održavanje jubilarnog dvadesetog livanjskog moto susreta u organizaciji Moto kluba „Vukovi“ iz Livna, odobrena su financijska sredstva u iznosu od 5.000 maraka.

Usvojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 5.000 maraka Društvu hrvatskih književnika Herceg Bosne Mostar, kao potpora njihovom djelovanju i radu te za objavu Leksikona članova DHK HB koji se objavljuje u povodu trideset godina postojanja Društva.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Prosječno kućanstvo u Federaciji mjesečno trošilo više od 1700 KM, od toga 542,50 KM samo na hranu i piće

Jeste li se ikada zapitali na što trošite novac? Koliko točno izdvajate za hranu, režije…? Troše li ljudi koji žive na selu više ili manje novca od onih koji žive u gradu? Odgovor na ova, ali i brojna druga pitanja dali su stručnjaci Federalnog zavoda za statistiku (FZS) provodeći anketu […]

Pretplatite se