Tajfun poharao Tajvan: Jak vjetar čupao stabla, nestalo struje, aktivirala se klizišta…

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Ministar unutarnjih poslova Lin Yu-Chang, koji je na čelu CEOC-a, pozvao je u ponedjeljak stanovnike da ostanu u stanju pripravnosti zbog mogućih katastrofalnih poplava u nekim planinskim područjima gdje je padala obilna kiša u posljednja četiri dana.

Tajfun Haikui pogodio je Tajvan s obilnim kišama i jakim vjetrom, ostavivši najmanje 226.000 kućanstava bez struje i mnoštvo ozlijeđenih, objavile su vlasti u ponedjeljak. Prema tajvanskom Središnjem operativnom centru za hitne slučajeve (CEOC), Haikui je prošao južni Tajvan i ušao u Tajvanski tjesnac rano u ponedjeljak. Oslabljena oluja nastavila je prema južnim dijelovima Kine.

Jaki vjetrovi čupali su drveće u istočnom i južnom Tajvanu i prekinuli opskrbu strujom. U nedjelju je oluja dostizala maksimalne postojane vjetrove od oko 150 kilometara na sat s udarima do oko 190 km/h.

Oluja je također pokrenula klizišta i poplave.

Ministar unutarnjih poslova Lin Yu-Chang, koji je na čelu CEOC-a, pozvao je u ponedjeljak stanovnike da ostanu u stanju pripravnosti zbog mogućih katastrofalnih poplava u nekim planinskim područjima gdje je padala obilna kiša u posljednja četiri dana.

Prema CEOC-u, najmanje 78 osoba ozlijeđeno je u prometnim nesrećama, uključujući vozače skutera i vozače automobila koje je udarilo srušeno drveće. Bez struje je ostalo najmanje 226.000 kućanstava na otoku.

Oko 8000 stanovnika je evakuirano, a 1916 ljudi smješteno je u javna skloništa tijekom prolaska Haikuija, prema CEOC-u.

Oluja će nastaviti utjecati na vrijeme u Tajvanu do početka utorka, kada CEOC očekuje ukidanje upozorenja na tajfun.

 

Večernji.ba foto:Pixell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zlatko Dalić otvorio restoran simboličnog naziva

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otvorio je restoran u Varaždinu, gradu u kojem živi s obitelji. Koliko je to samo uspomena na jednom mjestu. Ponosno je Zlatko Dalić šetao svojim novootvorenim restoranom u Varaždinu. Naziva The Family, taj je objekt na oko 600 kvadrata i oko 150 sjedećih mjesta, […]

Pretplatite se