”Race For The Cure” oborio sve rekorde: 200.000 KM za borbu protiv raka dojke

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Šesnaesto izdanje Utrke/šetnje za ozdravljenje ”Race For The Cure” održano je u nedjelju u Sarajevo, gdje je veliki broj sudionika iz cijele BiH slavio život i ženama koje boluju od karcinoma dojke pokazao da nisu same u svojoj borbi.

Regionalna direktorica organizacije koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena Think Pink – Zajedno smo jedno, Nela Hasić je izjavila novinarima da je ovo najuspješnija godina od kada su počeli s radom i 16. po redu ”Race For The Cure”.

Oborili smo sve rekorde, 261 tim se registrirao, 10.000 ljudi je registrirano za ”Race For The Cure”, za najveći društveno odgovorni događaj u BiH, navela je Hasić.

Po njenim riječima, prikupljeno je 200.000 KM. Sav novac, 100 posto od prikupljenog novca se vraća zajednici – mamografske preglede, ultrazvučne preglede, paketiće prve pomoći i psiho-socijalna potpora za žene u više gradova u BiH, prenosi Fena.

Hasić je istaknula da je u nedjelju u Sarajevu čitava Bosne i Hercegovina, sudionici su stigli iz Banja Luke, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Širokog Brijega, Čitluka, Posušja, Zenice, Kaknja, Zavidovića, Brčkog i drugih gradova širom BiH.

Više od 50 općina, gradova i sela Bosne i Hercegovine je danas ovdje, skupa slavimo život. Više od 500 žena koje su pobijedile bolest su danas tu da nam pokažu kako izgleda pobjeda i da nam pokažu lice karcinoma dojke, kazala je Hasić.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Jači potres pogodio Hercegovinu

Jači potres pogodio je Hercegovinu u ponedjeljak u 10:29 sati. Potres je ”dobro zatresao” i trajao je nekoliko sekundi. Prema preliminarnim podacima koje je objavio EMSC,  potres je bio jačine 4,7 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici. Uskoro opširnije… www.jabuka.tv

Pretplatite se