Ljetovanje iz snova: Sedam dana na Jadranu košta samo…

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Godišnji odmor na morskoj obali za mnoge bi ove godine mogao biti nedostižan. Ljetovanje na Jadranu postaje sve skuplje, a u ovoj godini cijene će nastaviti svoj uzlazni trend.

Novinari portala Avaz.ba istražili su kakve cijene možemo očekivati ove godine u Hrvatskoj.

Sedam noćenja u polupansionu u Makarskoj za jednu osobu košta 535 eura, što je oko 1.050 KM. Za isti broj dana u hotelu s tri zvjezdice udaljenom 350 metara od jedne od najljepših plaža u Brelama platit ćete 665 eura ili 1.300 KM. Ukoliko se u obzir uzme četveročlana obitelj, roditelje s dvoje djece sedmodnevni boravak u omiljenom ljetovalištu mnogih doseći će i više od 3.000 KM, samo za boravak u apartmanu.

Uzimajući u obzir i druge troškove, od putovanja, hrane, turističkih posjeta, za prosječan boravak na moru četveročlana obitelj treba izdvojiti i do 5.000 KM.

Za dvije osobe jedna noć u ne baš dobro opremljenom apartmanu u Splitu košta od 176 pa sve do 978 KM, u ovisnostu od luksuza koji želite sebi priuštiti. U mnogim ponudama u tu cijenu uključen je samo doručak.

Naravno, ljetovanje nije samo cijena smještaja, treba uzeti u obzir cijene u restoranima i kafićima, pa ćete tako u Dubrovniku za parking izdvojiti više od 10 eura, pet eura za kuglu sladoleda, 6,5 eura za kavu na Stradunu. Za hamburger u Rovinju gosti moraju izdvojiti čak 22 eura. Za izlazak na pizzu potrebno je 12 do 15 eura po obroku u većini mjesta na jadranskoj obali.

Skupoća Hrvatske premašila je i neke destinacije iz drugih dijelova Europe i Afrike. Tako, naprimjer, sedam dana na Krfu u Grčkoj košta od 600 do 1.500 eura, a na Siciliji od 700 do 2.000 eura. No, također, za smještaj u nekim malo luksuznijim hotelima u Turskoj četveročlana obitelj treba izdvojiti i do 10.000 KM, što je luksuz za većinu ljudi.

Ukoliko želite proći jeftinije, morat ćete se odreći pogleda na plažu i blizinu obale.

brotnjo.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Grlić Radman: Hrvati u Argentini su "veliki potencijal“ za doseljenje u Hrvatsku

Hrvati u Argentini predstavljaju veliki potencijal za povratak ili useljenje u Hrvatsku, kazao je u utorak u Buenos Airesu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Grlić Radman sastao se s ministricom vanjskih poslova, međunarodne trgovine i bogoštovlja Argentine Dianom Mondino, a razgovarali su i o tome „kako sklopiti neki […]

Pretplatite se