U GRADSKOJ GALERIJI KIC-a OTVORENA IZLOŽBA “DUVANJSKI MEMENTO”

admin
0 0
Read Time:49 Second

U Gradskoj galeriji Kulturno – informativnog centra u Tomislavgradu otvorena je izložba “Duvanjski memento”. Izložbu “Duvanjski memento” organizirao je Kulturno – informativni centar u suradnji s Općinom Tomislavgrad.

Prisjetio se Boško Papić – pripadnik Brigade “Kralj Tomislav” i posjetitelj današnje izložbe “Duvanjski memento” koja je u Tomislavgradu otvorena u duhu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Posjetitelji su mogli vidjeti fotografije 118 poginulih branitelja Općine Tomislavgrad koji su ginuli u Vukovaru, Gospiću, Dubrovniku, Uskoplju, Kupresu… Dio izložbe bile su i slike iz ciklusa ”Križni put” likovnog umjetnika, a ujedno i branitelja pok. Vinka Bagarića. Pokojni Vinko umjetnik je porijeklom iz Bukovice koji je i autor kipa kralja Tomislava u Tomislavgradu. Spajanje duvanjskih branitelja Domovine i teme Križnoga puta prikladno je za Veliki tjedan koji je pred nama.

Na otvorenju je nazočnima dobrodošlicu poželio Tomislav Vučemil, kustos Gradske galerije te, kao i brigadir Boško, podsjetio na važnost očuvanja prošlosti jer onaj narod koji nema prošlost, ne može imati ni budućnost. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

25.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA TOMISLAVGRAD

U općinskoj vijećnici u Tomislavgradu održana Dvadeset peta redovita sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad, a na dnevnom redu našlo se devetnaest točaka. Vijećnicu su razmatrali i usvojili Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju/izgradnju regionalne ceste R420 dionica granica sa Zapadnohercegovačkom županijom križanje sa lokalnom cestom Zidine – Mijakovo Polje […]

Pretplatite se