Široki Brijeg dobio novu tvornicu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Tvornica KS Aluminium u četvrtak je i službeno i puštena u pogon u industrijskoj zoni Knešpolje kod Širokoga Brijega. Riječ je o visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici tvrtke su Kneer-Südfenster i Soldo Metali (50-50%).
Otvorenju tvornice prisustvovali su brojni političari i uzvanici, a među njima i predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto. Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, obitelji Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u tvornici. Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za tvrtku i njezin razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu te za gospodarstvo Županije Zapadnohercegovačke i Bosne i Hercegovine u cjelini.
Posebice je naglasila značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Europske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu. “Otvaranje tvornice KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine te potvrđuje ključnu ulogu privatnoga sektora u tome procesu”, zaključeno je iz ureda Borjane Krišto.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Izgrebali ste staklo? Uz ovaj trik izgledat će poput novog!

Lagane i plitke ogrebotine mogu se ukloniti sa staklenih predmeta poput stolova, prozora, pa čak i zaslona telefona. Iako izgrebano staklo može izgledati ružno i vi vjerojatno smatrate da mu nema pomoći, to nije tako. Čak, većina vas doma ima sve što vam je potrebno da ga popravite! Prema stručnjaku, Andriju Gurskyiju, […]

Pretplatite se