Hakeri upali u sustav KBC Zagreb

admin
0 0
Read Time:47 Second

Nakon što su hakeri jučer poslijepodne napali službene web stranice institucija kao što su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza, jutros je iz KBC-a Zagreb priopćeno da je došlo do kibernetičkog napada na njihove sustave.

– Obavještavamo vas da je danas, 27. lipnja 2024. godine u jutarnjim satima, došlo do kibernetičkog napada na sustave Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Iz navedenog razloga primorani smo isključiti sve sustave zbog dodatnih provjera te ćemo iste vraćati u produkciju kada se uvjerimo u njihovu sigurnost i ispravnost. Navedena situacija neće ugroziti bolesnike u KBC-u Zagreb, priopćili su iz KBC-a Zagreb.

KBC Zagreb najavio je press konferenciju za 10 sati na kojoj će se očitovati o ovom dosad nezabilježenom događaju koji je direktno ugrozio one najranjivije.

Kako neslužbeno doznajemo, najveći problem je nastao kod dijagnostičko-terapijskih postupaka, liječnici ne mogu gledati rendgenske snimke, a u slučaju kada mogu to je vrlo otežano i sporo.

 

izvor: Posušje.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatske bratske zajednice Amerike

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Hrvatske bratske zajednice Amerike koji u Hrvatskoj borave povodom organizacije i održavanja Tamburaškog festivala u Zagrebu.   U zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski 28. i 29. lipnja 2024., u organizaciji Hrvatske bratske zajednice i Hrvatske matice iseljenika te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana […]

Pretplatite se