SVEČANA PROSLAVA 150 GODINA SESTARA MILOSRDNICA U LIVNU

admin
0 0
Read Time:54 Second

U Livnu je jučer svečano obilježena 150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u ovaj kraj, koje su, po tko zna koji put pokazale kako ljubav i milosrđe ne poznaju granice, a najzaslužnijoj među njima, podignut je spomenik.  Riječ je o Livanjki Bogoljubi Jazvo.

Svečanost je započela euharistijskim slavljem u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici, koje je predvodio Franncis Assisi Chullikatt, apostolski nuncij u BiH.

Na prigodnoj svečanosti u gradskom parku u Livnu otkrivena je skulptura „Zdenac milosrđa“ u čast sestre Bogoljube Lucije Jazvo, koja je “svijetlo njihove družbe”, autora mag. prof. Ante Braovca. Banjalučki biskup mons. Željko Majić blagoslovio je „ Zdenac milosrđa“, a spomenik su svečano otvorili s. Marina Pintar, zamjenica sestre M. Jelene Ikić, Darko Čondrić gradonačelnik Livna i djeca s poteškoćama u razvoju iz Udruge „ PuŽ“.

Svečana akademija održana je u Narodnom sveučilištu u Livnu na kojoj su nazočili brojni visoki crkveni dužnosnici, predstavnici drugih vjerskih zajednica, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih razina i gosti iz Republike Hrvatske te veleposlanik SAD – a u BiH Michael Murphy.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DETALJI ZABRANE PUŠENJA U FEDERACIJI BiH

Prema novom zakonu, pušenje će biti zabranjeno u svim zatvorenim javnim prostorima, mjestu rada i u javnom prijevozu, ali i u automobilima, u kojima se nalaze maloljetne osobe. Prostor namijenjen za pušenje ne smije biti manji od deset metara kvadratnih, ali ne smije ni prelaziti 20 posto od ukupne površine […]

Pretplatite se