Ništa od ukidanja akciza

Domagoj
0 0
Read Time:47 Second
Izaslanici Doma naroda PSBiH usvojili su amandman Dušanke Majkić kojim se ukidanje akciza ograničava na 30 dana. Za je glasalo osam izaslanika, protiv sedam, uz entitetsku i opću većinu. Podsjetimo, Komisija za financije i proračun PSBiH nije podržala ovaj amandman. Zastupnik Zastupničkog doma PSBiH Saša Magazinović, predstavljajući prijedlog zakona, pozvao je izaslanike da usvoje zakon bez amandmana, do čega nije došlo.
Za izmjene Zakona o akcizama glasalo je svih 15 izaslanika, prenosi N1. Formirana je i komisija koja će raditi na usuglašavanje ovog zakona, a iz Doma naroda predloženi su Amir Fazlić, Lidija Bradara i Dušanka Majkić. Da bi zakon bio usvojen, odnosno da bi akcize bile ukinute – što su tražile i vlade oba bh. entiteta, potrebno je da bude usvojen u identičnom tekstu.
foto:fena
Ukoliko do toga ne dođe, zakon će se smatrati odbijenim. Izaslanici Doma naroda usvojili su i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH jednoglasno.
bljesak.info/protv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Usvojen zakon o povećanju plaća vojnicima, policijskim i državnim službenicima

Danas je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, koji predviđa povećanje plaća za više od 18.000 zaposlenih. Zakon je ranije predložen od strane zastupnika kluba HDZ BiH-HNS u Zastupničkom domu predvođen Borjanom Krišto, dopredsjedateljicom […]

Pretplatite se