BiH na meti hakera

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Hakerskih napada diljem svijeta sve je više.

Milijarde i milijarde dolara štete nanose se institucijama, organizacijama, pojedincima. Tvrtke dolaze na rub bankrota jer zbog napada ostaju bez stotina tisuća ili milijuna dolara.

Situacija je sve teža, a ni BiH, nažalost, nije imuna na ovu situaciju te se suočava s rastućim brojem hakerskih napada na državne institucije, a ranjivost na kibernetičke napade postaje sve ozbiljnija.

Na meti su bili i Vijeće ministara, i Parlament, i Središnje izborno povjerenstvo, a bojazan je da bi moglo doći do ozbiljnijih posljedica u ovoj izbornoj godini.

U Hrvatskoj su prije nekoliko dana napadnute financijske institucije, Ministarstvo financija, Porezna uprava, Hrvatska narodna banka, Zagrebačka burza, a odgovornost za napad preuzeli su ruski hakeri. Dan poslije kibernetički napad na Rebro. Došlo je do paralize najvećeg zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

– U Hrvatskoj i drugim zemljama vidimo da smo izravno ranjivi. Direktor FBI-a rekao je da postoje dvije vrste korisnika: oni koji su napadnuti i oni koji ne znaju da su napadnuti. Zapravo, nije pitanje hoće li netko biti napadnut, nego kada.

 

Ponekad napadači u sustavu mogu biti godinama. To su napadi s visokim motivom, sponzorirani, kad napadaju velika postrojenja i nekoliko različitih tvrtki – kazao je. Oprez odavno nije bio potrebniji…

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Direktor EP BiH: Hidroelektrane su nam prijeko potrebne

Direktor Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH) Sanel Buljubašić se ranije ove sedmice, govoreći o stanju u ovoj javnoj kompaniji, osvrnuo i na samu proizvodnju električne energije. Kao potrebom ovog poduzeća je istakao hidroelektrane. “Proizvodnja struje u narednom periodu u hidroelektranama minimalno mora biti 100 megavata (MW). Posebno mislim na […]

Pretplatite se