ODRŽAN 6. ETNO FESTIVAL “MOJ IVANE 2024”

admin
0 0
Read Time:48 Second

U subotu je u Hrvatskom domu Kupres, u organizaciji Hrvatskog doma Kupres i općine Kupres, održan šesti po redu etno festival “Moj Ivane 2024” u okviru manifestacije “Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2024”.

Etno festival je prigodnim riječima otvorila Federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević, a na samom početku sve prisutne je pozdravio Načelnik Općine Zdravko Mioč i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Ante Tadić.

Ovakav festival je živa baština koja je jamac održivog razvoja i pokretač kulturne raznolikosti, te imajući to na umu trebamo dalje graditi, štititi i stvarati nove oblike kojima ćemo obogatiti svoje naslijeđe.

Na ovogodišnjem etno festivalu nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske: ŽVS ”Ivančice” iz Kupresa, KUD ”Rudine” Župa Vidoši iz Livna, HKUD ”Rodoč” iz Mostara, KUD ”Stari hrast 2000” iz Novog Travnika, Ženska klapa ”Skradinke” iz Skradina, KUD ”Leopold” iz Osijeka, KUD ”Salona” iz Solina i KUU ”Novae” iz Runovića.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U LJUBUŠKOM POTPISAN 21 UGOVOR S 10 GRADOVA I OPĆINA

U prostorijama Gradske uprave Ljubuški federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je danas ugovore u vrijednosti od 1.948.000 KM. Riječ je o 21 ugovoru kojeg je ministar Nedić potpisao s gradonačelnicima i načelnicima 10 hercegovačkih općina i gradova; potpisnici su Grad Ljubuški, Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, […]

Pretplatite se