IDDEEA: U BiH uvođenje kvalifikacijskog elektronskog potpisa

admin
0 0
Read Time:49 Second

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine dobila je snažnu podršku od strane ambasadora nekoliko zemalja i međunarodnih privrednih komora koje djeluju u BiH za uspješno uvođenje kvalifikacijskog elektronskog potpisa.

U zajedničkom otvorenom pismu podrške, ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Austrije, Švicarske i Švedske, zajedno s međunarodnim ekonomskim predstavnicima, uputili su podršku Vijeću ministara Bosne i Hercegovine za napore u digitalnoj transformaciji države, te su u svom pismu naglasili da je digitalna transformacija ključna komponenta modernizacije i napretka svake države, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Ambasadori su naglasili važnost omogućavanja široke upotrebe elektronskog potpisa za građane kao preduvjeta za uvođenje raznih digitalnih servisa. U svom zajedničkom pismu, pozvali su sve nadležne institucije, uključujući Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, da poduzmu sve potrebne korake kako bi se ovaj proces olakšao i ubrzao.

U zaključku, ambasade i njihove privredne komore u Bosni i Hercegovini izrazile su spremnost za pružanje potpune podrške i suradnje s ciljem unaprjeđenja digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

UEFA objavila 11 najboljih ovogodišnjeg EURA

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) na službenoj stranici je objavila idealni tim Europskog prvenstva 2024. Na golu ovog tima nalazi se francuski čuvar mreže Mike Maginan. Njegov suigrač iz reprezentacije, William Saliba također je našao svoje mjesto, a njemu u štoperskom paru društvo pravi Švicarac Manuel Akanji. Na pozicijama branića […]

Pretplatite se