Krišto i Kamikawa o jačanju gospodarske i tehnološke suradnje između BiH i Japana

admin
0 0
Read Time:48 Second

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto održala je u četvrtak bilateralni susret s ministricom vanjskih poslova Japana Yoko Kamikawa u Sarajevu, tijekom kojeg su istaknuti izvrsni bilateralni odnosi i kontinuirana suradnja u raznim oblastima.

Razgovaralo se o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući gospodarsku i tehnološku suradnju, kulturu te međusobnu suradnju na međunarodnom planu. Krišto je istaknula kako visoka tehnološka razvijenost Japana i potencijalna ulaganja japanskih investitora mogu doprinijeti ubrzanom razvoju gospodarstva i ekonomije u BiH.

Predsjedateljica Krišto upoznala je ministricu Kamikawa o europskom putu Bosne i Hercegovine i naporima koji se ulažu u pregovarački proces koji slijedi za zemlju. Istaknula je kako europska budućnost i integracija BiH nemaju alternativu.

Ministrica Kamikawa izrazila je snažnu podršku Japana za razvoj cijele regije te potvrdila spremnost Japana da nastavi pružati pomoć i podršku u različitim područjima.

Susret dodatno potvrđuje posvećenost obje zemlje izgradnji trajnog partnerstva temeljenog na međusobnom povjerenju i zajedničkim vrijednostima, zaključile su Krišto i Kamikawa.

 

izvor: Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

OBILJEŽENA 33. OBLJETNICA POSKOK BOJNE

Danas, 19.srpnja 2024.godine obilježena je 33. godišnjica prve dragovoljačke postrojbe u Bosni i Hercegovini – Poskok bojne, koja je utemeljena 19. srpnja 1991. godine u Kočerinu, a utemeljitelj je bio Gojko Šušak. Njihov tadašnji zadatak bio je da pokrenu cijeli narod. Tada ih je bilo pedesetak dragovoljaca, od kojih je […]

Pretplatite se