Liječnik upozorio na dolazak nove pandemije

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Krajem ljeta i dolaskom hladnijeg vremena započela je sezona gripa i ostalih virusnih bolesti. Samim time narastao je i broj oboljelih od COVID-a.

Britanski profesor Chris Whitty upozorio je da nas očekuje još jedna pandemija, velika poput one koja je ubila sedam milijuna ljudi diljem svijeta.

“Moramo pretpostaviti da će se ubuduće pojaviti pandemija ovih razmjera. Bilo bi glupo misliti da se asimptomatski prijenos smrtonosnog virusa neće ponoviti”, rekao je Whitty, a piše The Guardian. Prenosi Dnevnik.hr.

Njegovo upozorenje stiglo je nakon objave rezultata javne istrage o pandemiji COVID-19 i reakcije liječnika koji je više puta zaplakao kada ga se tražilo da opiše uvjete u kojima su njegove kolege radile tijekom krize zbog COVID-a.

“Bilo nam je kao da svaki dan moramo odgovarati na teroristički napad. Zaraženi pacijenti padali su s neba”, rekao je doktor Kevin Fong, a prisjetio se i stanja na intenzivnoj razini njege.

“Neke jedinice su bile toliko pretrpane da je osoblje moralo stavljati mrtva tijela u prozirne vreće za smeće nakon što im je ponestalo vreća za tijelo. Zatim su drugog pacijenta s COVID-om stavljali u taj isti krevet”, prisjetio se Fong.

Profesor Whitty otkrio je i ključ rješavanja kriznih situacija na razini britanskog zdravstvenog sustava.

“Možete kupiti krevete i dodatni prostor, ali fundamentalno ograničenje sustava je manjak obučenih ljudi. Nema načina da nekoga istrenirate u šest tjedana i pripremite ga za rad intenzivnoj njezi. To jednostavno nije moguće”, objasnio je Whitty i dodao što je još bitnije od obuke stručnog kadra.

“Ako nismo ozbiljni u pokušaju rješavanja nejednakosti u zdravstvenoj skrbi između pandemija, nema šanse da to možete učiniti kada se pandemije pojave”, rekao je.

 

Livno Online

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rijeka i Hajduk bez golova! Bili bez udarca u okvir gola

Rijeka i Hajduk odigrali su bez golova u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a i tako i jedni i drugi propustili odvojiti se od Dinama na vrhu tablice. Ostali su na prvome mjestu, ali sad sa samo dva boda više od branitelja naslova, koji je sinoć razbio Lokomotivu 5:1. Dobra šansa […]

Pretplatite se