Na Kravicu se dolazi i iz Amerike, ovdje je kao u bajci

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second


Foto:Vecernji list

Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine.
Slap Kravica na rijeci Trebižat apsolutni je hercegovački hit. Domaći, ali i brojni stranci ovih mu dana hrle u potrazi za osvježenjem, piše Večernji list BiH.
– Došli smo posjetiti obitelj, a poveli smo i prijatelje iz Amerike. Nitko ne može vjerovati da je ovako lijepo i ugodno ovdje, a Amerikanci ističu da im je ovo kao u bajci.


Foto:Vecernji list

Jedinstveni prizor

Nevjerojatno je u kakvo se ovo kupalište pretvorilo i koliko ljudi tu provodi odmor – priča nam djevojka koja je došla posjetiti obitelj u Ljubuškom i usput dovela nove turiste u svoj grad. Slap Kravica jedinstvena je prirodna ljepota koju je izgradila voda rijeke Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Ekipa Večernjaka snimala je ovaj jedinstveni prizor i iz zraka, a tolike ljepote teško je se nagledati.

Dronom snimamo i autocestu, odnosno jedan od mostova na njoj. Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine. Prije nekoliko dana tu je boravio i najbolji bosanskohercegovački nogometaš, kapetan Edin Džeko.
Dijamant koji je oduševio Europu svojim pogocima potpisao je za turski Fenerbahce, a nakon tog čina uzeo je vremena za odmor sa svojom suprugom Amrom, s kojom je došao na vodopad Kravica. O ovoj hercegovačkoj oazi u kamenu pišu i mnogi internetski portali.
– Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog, nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i ljetno kupalište. Čudesan je prizor. Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Ulaznice i online
U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta – objavio je ranije Punkufer, lifestyle portal. Ulaznice za vodopad mogu se kupiti i online, za sve posjetitelje iz Bosne i Hercegovine ulazak je 10, a za strance 20 maraka.

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ako ste nepropisno parkirali na mjesto za invalide, od danas je kazna 200 KM

Zakon o većim kaznama za parkiranje na mjesta za osobe sa invaliditetom od danas je stupio na snagu što podrazumijeva da će kazne za takav prekršaj iznositi 200 KM. Inicijativu je pokrenuo zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović. U travnju ove godine zakon je bio izglasovan u […]

Pretplatite se