ATLETIKA: Hrvatska dobila svjetskog prvaka u skoku u dalj

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
Mladi hrvatski atleričar Roko Farkaš osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj četvrtog dana Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u glavnom gradu Perua Limi.
Farkaš je dan ranije u kvalifikacijama najavio da će biti ozbiljan kandidat za zlatnu medalju u finalu skoka u dalj što je onda i potvrdio uvjerljivom pobjedom. Roko je u četvrtoj seriji skočio 8,17 m što je 2 cm dalje od njegovog jučerašnjeg juniorskog rekorda te je osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka. Nažalost, ovaj skok je bio uz nedopušteni vjetar +2,4 m/s te neće biti priznat za novi hrvatski juniorski rekord. Srebro je pripalo Srbinu Luki Boškoviću sa 7,93 m, a bronca Australcu Masonu McGroderu koji je skočio 7,80 m.
U finalnoj utrci na 100 m prepone srebrnu medalju osvojila je Mia Wild istrčavši svoj drugi rezultat karijere 13.15. Bolja od nje je bila samo Jamajčanka Kerrica Hill osvojivši zlatnu medalju s vremenom 12.99, dok je broncu osvojila Australka Delta Amidzovski sa 13.24.
Vrlo blizu medalje u finalu bacanja koplja bila je Vita Barbić osvojivši 4. mjesto s hicem od 53,54 m, a za medalju joj je nedostajalo 47 cm. Zlato je uvjerljivo osvojila Kineskinja Ziyi Yan s hicem od 63,05 m, srebro je pripalo Tajvanki Pin-Hsun Chu sa 54,28 m, a bronca Amerikanki Evelyn Bliss sa 54,01 m. Konačna bilanca hrvatskih medalja na ovome prvenstvu su tri osvojene medalje i to dvije zlatne (Jana Koščak u sedmoboju te Roko Farkaš) i jedna srebrna (Mia Wild).
Ujedno, ovo je ukupno deveta zlatna medalja koju su hrvatski juniori i juniorke osvojili na Svjetskim juniorskim prvenstvima, piše Hina.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Europski novac i dalje nedostupan BiH

Bosna i Hercegovina je, zbog blokade Reformske agende, ostala bez 70 milijuna eura prve tranše iz Plana rasta za Zapadni Balkan. Ovu blokadu uzrokovali su predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) iz četiri županije, što je onemogućilo usvajanje plana. Unatoč tome, novac je i dalje dostupan, no isplata će uslijediti tek […]

Pretplatite se