Otvorenje radova na gradilištu vjetroelektrane “Široka Draga”

admin
1 0
Read Time:48 Second

Projekt vjetroelektrane “Široka Draga” koji razvija tvrtka IMRES Smart Greenergy d.o.o. obilježava početak radova, odnosno otvorenje gradilišta na području Kamešnice, Široka Draga (ulaz na gradilište pored kamenoloma Roco-Commerce, Podgradina), u utorak, 13. kolovoza 2024. godine s početkom u 11:00h.

“Dana 24. srpnja potpisali smo ugovor za izvođenje građevinskih radova na vjetroelektrani “Široka Draga” s firmom Rocco-Commerce d.o.o. Vjerujem kako će zajednički rad dovesti do uspješne izgradnje i operativnosti vjetroelektrane koja će doprinijeti energetskoj neovisnosti i razvoju zelene energije i obnovljivih izvora u našoj regiji. Ovo je mali korak prema velikom uspjehu”, izjavio je Pero Vrdoljak, direktor firme IMRES Smart Greenergy d.o.o.

Vjetroelektrana “Široka Draga” bit će izgrađena na području planine Kamešnica. S vrijednošću investicije s oko 170 milijuna eura, projekt će proizvoditi 400 GWh godišnje te instalirane snage 125,4 MW. Osim što predstavlja jedan od najvećih projekata na širem području, izgradnja vjetroelektrane “Široka Draga” ima značajan ekološki doprinos.

 

Happy
Happy
33 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
33 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ŠESTA MEDALJA ZA HRVATSKU NA OI: Lena donijela Hrvatskoj broncu u taekwondou 08.08.2024 - 07:46 | Autor: RTV HB

Hrvatska taekwondoašica Lena Stojković osvojila je šestu medalju za našu olimpijsku delegaciju na Olimpijskim igrama u Parizu, svladavši u dvije runde Turkinju Merve Dincel Kavurat u borbi za broncu u kategoriji do 49 kg. Splićanka je bila dominantna tijekom cijele borbe i nijednog trenutka osvajanje odličja nije dolazilo u pitanje. […]

Pretplatite se