U GRABOVICI OTKRIVENA SPOMEN-PLOČA 13.BOJNE HOS-a “JURE VITEZ FRANCETIĆ”

admin
0 0
Read Time:41 Second

Udruga veterana Hrvatskih obrambenih snaga – podružnica Tomislavgrad u subotu, 10. kolovoza 2024. godine organizirala je kod zgrade osnovne škole u Grabovici, otkrivanje spomen ploče 13. bojni HOS-a vitez Jure Francetić.

U programu obilježavanja upriličena je sveta Misa za poginule i umrle pripadnike postrojbe u 10 sati u crkvi sv. Ante Grabovica, a u 11:00 sati je obilježeno otkrivanje i blagoslov ploče, te domjenak u OŠ Grabovica.

Spomen ploča je postavljena na mjestu prvog postrojavanja pripadnika HOS-a u veljači 1992. godine i kao podsjetnik na veliku i važnu ulogu pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu.
13. bojna “Jure vitez Francetić” je bila prva postrojba Hrvatskih obrambenih snaga tijekom rata u Bosni i Hercegovini, a osnovali su je članovi HSP-a u Tomislavgradu početkom jeseni 1991.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

32. OBLJETNICA OSNUTKA SPECIJALNE POLICIJE SVEČANO OBILJEŽENA U KUPRESU

32. Obljetnica osnutka Specijalne policije danas je svečano obilježana u Kupresu. Tijekom Domovinskog rata pripadnici ove postrojbe prošli su sve najteže dijelove bojišnice u zoni odgovornosti Hrvatskog vijeća obrane. Program obilježavanja obljetnice započeo je akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja Kupres nakon čega je u crkvi Svete Obitelji služena […]

Pretplatite se