NEZGODA NA GRADILIŠTU: U Mostaru bager upao u rijeku

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

U posljednje vrijeme na nekoliko gradilišta u Mostaru zabilježene su nezgode prilikom izvođenja radova. Posljednji takav slučaj je zabilježen u nedjelju 11. kolovoza kada je bager, angažiran na sanaciji dijela korita rijeke Bune, gotovo u cijelosti potonuo u vodu.

Uzrok potonuća nije poznat.

Neslužbeno saznajemo da je nastala samo materijalna šteta, te da ozlijeđenih nije bilo.

Podsjetit ćemo kako je prije nekoliko dana došlo do pada dizalice u strogom središtu Mostara. Dizalica je bila angažirana na izgradnji jednog stambenog objekta, te srećom žrtava nije bilo.

Nedavno su ozlijeđena dva državljanina Turske koji su bili angažirani kao podizvođači radova na gradilištu poslovnog objekta kod novog mosta u Mostaru. Jedan radnik je zadobio lakše, a drugi teške tjelesne ozljede.

Prije toga, zabilježen je i incident na mostarskom Bulevaru gdje je jedan od radnika na objektu u izgradnji, pao sa skele i preminuo od zadobivenih ozljeda.

Javnosti za sada nisu poznati uzroci ovih nesreća na gradilištima, iako je u većini slučajeva urađen očevid. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je još početkom ljeta, a to je ponovljeno i nedavno, izdala preporuke poslodavcima da se u najtoplijem dijelu dana prekinu aktivnosti na otvorenom ili da se svedu na minimum, a ukoliko je to moguće da se većina radova obavlja ranije ujutro ili kasnije popodne.

U Mostaru je aktivno nekoliko gradilišta na kojima radovi ne posustaju, a samim tim se ne poštuju niti preporuke Vlade FBiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

EUFOR-ova VJEŽBA: Očekuje se pojačano kretanje vojnika

Zapovjednik EUFOR-a general-bojnik László Sticz održao je s načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) general-pukovnikom Gojkom Kneževićem konferenciju za medije u cilju informiranja građana BiH o godišnjoj vježbi EUFOR-a “Brzi odgovor”. U godišnjoj vježbi EUFOR-a sudjelovat će snage EUFOR-a iz 23 zemlje već raspoređene u BiH, […]

Pretplatite se