IZVLAČENJE HELIKOPTERA: Zamućena voda i mulj otežavaju akciju

admin
0 0
Read Time:55 Second

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije (FUP) započeli su danas aktivnosti na izvlačenju helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH), koji je u srijedu pao u Jablaničko jezero.

Ronilački tim Specijalne policijske jedinice FUP-a sinoć je locirao helikopter na dnu Jablaničkog jezera, a danas su nastavljene aktivnosti s ciljem izvlačenja olupine.

Da bi se helikopter sigurno izvukao na površinu, potrebno je prethodno dovršiti niz aktivnosti.

Ogroman problem i potencijalnu ekološku opasnost predstavlja činjenica da se u helikopteru, prema izjavama odgovornih osoba, nalazi oko 400 litara goriva, zbog čega je potrebno postaviti barijere na vodi kako bi se pravovremeno zaustavilo i saniralo eventualno izlijevanje goriva tijekom izvlačenja helikoptera.

Prema nekim prognozama, izvlačenje bi trebalo početi sutra ujutro.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane jučer u 11 sati pao je u Jablaničko jezero, a sva četiri člana posade su preživjela, od kojih je jedan ozlijeđen.

Međutim, kako im je rečeno, izvlačenje je problematično jer se podigla velika količina mulja, a ronioci moraju paziti da helikopter prilikom izvlačenja ne oštete dodatno.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održana 58. sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je pet odluka kojima se utvrđuju kriteriji za dodjelu grant sredstava za razdoblje 2024. – 2026. godine za potporu projektima u oblastima sporta, međunarodne kulturne suradnje,  inovatorstva, pripreme projekata za sredstva iz Fonda Horizont Europa te za sufinanciranje projekata nevladinih organizacija […]

Pretplatite se