Grad Mostar putem bilborda predstavio ključne projekte za razvoj i napredak grada

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Grad Mostar je putem bilborda na ključnim lokacijama u gradu predstavio najvažnije projekte koji doprinose razvoju i unapređenju kvalitete života. Ova inicijativa ima za cilj informirati građane o dosadašnjim uspjesima i planovima za budućnost, pokrivajući različite aspekte života, od infrastrukture i čistoće do kulture, sporta, turizma i kapitalnih projekata.

Grad Mostar prednjači u regiji po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, s osiguranih 13 milijuna eura za projekte u segmentima infrastrukture, kulture, sporta, ekologije, turizma, zdravstva, inovacija i urbane mobilnosti. Ova sredstva ključna su za realizaciju projekata koji osiguravaju održivi razvoj i jačanje gospodarstva.

Modernizacija prometnica i uređenje javnih prostora unapređuju povezanost unutar grada, čineći ga sigurnijim i ugodnijim mjestom za život. Napredak u povezivanju grada očituje se i u rekordnom broju avio-linija iz Zračne luke Mostar, koje grad povezuju s ključnim destinacijama poput Rima, Beograda, Verone, Barija, Zagreba i Münchena, čime se dodatno potiče turistički razvoj.
Paralelno s povezivanjem, Mostar se pozicionira kao kulturno središte regije, s bogatim programom događanja tijekom cijele godine, privlačeći turiste i ljubitelje kulture iz cijelog svijeta. Grad također snažno razvija sportsku infrastrukturu kroz projekte izgradnje Kulturno-sportskog centra i Olimpijskog bazena, čime dodatno jača potencijal za sportske i društvene aktivnosti.

Osim što je kulturan, kreativan i atraktivan, Mostar je grad koji aktivno radi na poboljšanju demografske slike kroz različite oblike podrške.

 

 

Projketi grada direktno su povezani s rastom proračuna Grada Mostara, koji je za 2024. godinu povećan na 152 milijuna KM, u usporedbi s 67 milijuna KM iz 2021. godine. Ova financijska stabilnost omogućila je stvaranje povoljnih uvjeta za investicije koje dugoročno unaprjeđuju gospodarski rast i kvalitetu života. Mostar se tako razvija u moderan i održiv grad usmjeren prema naprednijoj budućnosti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Niska stopa cijepljenja - Rizik od pojave poliomijelitisa

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Godišnje izvješće za 2023. godinu o stanju i aktivnostima u borbi protu poliomijelitisa, opasne virusne bolesti koja može izazvati trajnu paralizu. Poliovirus je gotovo iskorijenjen u mnogim dijelovima svijeta, ali u posljednje vrijeme predstavlja prijetnju, posebice u zemljama s niskom stopom imunizacije. U […]

Pretplatite se