Kpetan Luka Hrvatsku odveo do bitne pobjede u Ligi nacija

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Hrvatska je u 2. kolu Lige nacija u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0 prekrasnim golom Luke Modrića u 51. minuti susreta. Hrvatska je tako došla do prve pobjede u skupini nakon što je u četvrtak izgubila u gostima od Portugala.

Zlatko Dalić je napravio pet promjena u odnosu na utakmicu u Lisabonu, ali je Hrvatska opet igrala s trojicom u zadnjoj liniji. Od prve minute s Josipom Šutalom i Joškom Gvardiolom krenuo je Duje Ćaleta-Car, desnog beka igrao je Marko Pjaca, Petar Sučić je krenuo u sredini, a u napadu su bili Bruno Petković i Igor Matanović.

Eintrachtov napadač bio je najaktivniji igrač na utakmici. Imao je čak sedam udaraca na gol, pogodio je i gredu, ali jako dobra dva nastupa u ove dvije utakmice nije uspio potvrditi golom. Hrvatska je odigrala jako dobru utakmicu i mogla je slaviti većom razlikom.

Već u 7. minuti mogao, a vjerojatno i morao zabiti Duje Ćaleta-Car. Modrić je odlično ubacio iz kornera, a Ćaleta-Car je na vrhu peterca glavom pucao ravnog u Lukasza Skorupskog. U 21. minuti Modrićev udarac s ruba šesnaesterca otišao je malo pokraj gola, a u 34. minuti Matanović je nakon odličnog pasa Modrića tukao preko grede.

Poljaci su bili uglavnom bezopasni iako su imali kratke periode dominacije u posjedu, ali iz njega nisu ništa stvarali. U 47. minuti Ćaleta-Car je u zadnji trenutak očistio odbijanac ispred Lewandowskog da bi Hrvatska povela u 51. minuti.

Bruno Petković izborio je prekršaj na rubu šesnaesterca nakon što nije realizirana prednost i Modrić je uzeo loptu. Poljaci su dugo namještali živi zid i sve oko njega da bi hrvatski kapetan prekrasnim udarcem preko živog zida pogodio same rašlje za 1:0.

Na kraju su gosti ni iz čega mogli doći do boda u drugoj minuti sudačke nadoknade. Lopta preko hrvatske obrane našla se točno ispred potpuno samog Swiderskog, ali on nije najbolje reagirao, nije dobro zahvatio loptu i praktički ju je dodao Livakoviću.

Da su Poljaci zabili, ne bi bilo nezasluženo, ali bi Hrvatska imala za čime žaliti. Ovako i Dalić i igrači mogu biti zadovoljni što je reprezentacija drugu utakmicu zaredom u novom sustavu odigrala jako dobro. U ovom susretu Hrvatska je bila jako opasna, svaki napad je završavala udarcem ili nekim pokušajem i Dalićeva rekonstrukcija momčadi, zasad, djeluje dobro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Borba djevojaka na bacanju buketa u Ljubuškom

Mozaik Bend je na svojoj Facebook stranici objavio snimku mladinog bacanja buketa za kojeg su se doslovno počupale i ”pobile” nasred podija tri djevojke. Tko ga je na kraju osvojio, nije poznato. Snimka je u međuvremenu postala hit na društvenim mrežama.  

Pretplatite se