ANKETA CBBIH: U porastu potražnja bh. građana za kreditima

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Potražnja poduzeća i stanovništva za kreditima nastavila je rasti i u drugom tromjesečju 2024. godine, a banke su optimistične u vezi s očekivanom potražnjom u trećem tromjesečju, pokazali su rezultati Ankete o kreditnoj aktivnosti banaka koju je provela Centralna banka BiH.

Prema izvješćima banaka, potražnja za dugoročnim kreditima veća je od potražnje za kratkoročnim kreditima. Neto postotak pokazuje pooštravanje kreditnih standarda za kratkoročne kao i za dugoročne kredite poduzećima.

Očekuje se da će kreditni standardi za odobravanje kredita poduzećima ostati nepromijenjeni u trećem tromjesečju 2024. godine. Istovremeno, banke očekuju porast potražnje poduzeća za kratkoročnim, kao i dugoročnim kreditima i/ili kreditnim linijama u trećem tromjesečju 2024. godine, piše Indikator.

U drugom tromjesečju 2024. godine, neto postotak pokazuje rast potražnje stanovništva za stambenim, kao i potrošačkim i nenamjenskim kreditima, u usporedbi s prethodnim tromjesečjem. Također, došlo je do ublažavanja standarda za odobravanje stambenih kredita, kao i potrošačkih i nenamjenskih kredita.

Na temelju ankete, banke predviđaju da će standardi za potrošačke i nenamjenske kredite stanovništvu ostati nepromijenjeni u trećem tromjesečju 2024. godine. Banke imaju optimističan pogled na potražnju stanovništva za kreditima te se očekuje daljnji porast potražnje u trećem tromjesečju 2024. godine.

U ovom krugu istraživanja sudjelovalo je ukupno osam banaka, a stopa odgovora na anketu bila je 100%.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Lovren dogovorio veliki transfer

Lovren, koji je početkom 2023. napustio ruski Zenit i vratio se u Lyon, nije imao uspješan drugi boravak u francuskom klubu. Prošla sezona bila je jedna od najgorih u povijesti Lyona, a Lovren je ispao iz rotacije. Prema Romanu, grčki PAOK je blizu završetka pregovora s Lovrenom, prenosi Tportal. Dogovaraju […]

Pretplatite se