U Vladi FBiH otvoren novi suvremeni Centar za digitalizaciju Arhiva

admin
0 0
Read Time:44 Second

Centar za digitalizaciju Arhiva Federacije BiH bit će najsuvremeniji centar u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, u kojem će se u jednom danu moći digitalizirati više od 50.000 dokumenata.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je na otvaranju istaknuo važnost za svaku državu i njene građane da povijest imaju pohranjenu u sigurnoj formi.

– Svjedoci smo dana kada je gorjela Vijećnica, kada su je granatirali agresori i kada su paleći nju, zapalili i dio svoje povijesti. Ako ikada dođemo u situaciju da neki plamen pokuša izbrisati dio povijesti, to se neće desiti – kazao je premijer te dodao da će sva arhivska građa biti na raspolaganju istraživačima, studentima, ali i građanima koji žele istražiti povijest svoje zemlje.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković naglasio je važnost digitalizacije u procesu pristupanja Europskoj uniji te dodao da je digitalna transformacija posebno poglavlje pregovora kojima se daje poseban značaj.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U VOJARNI BOŽAN ŠIMOVIĆ OBILJEŽENA 29 OBLJETNICA POGIBIJE ČETVORICE LJUBUŠAKA

U spomen na Mirka Primorca, Antu Ereša, Mladena Ereša i Slavka Dugandžića koji su 14. kolovoza 1995. poginuli u vojarni Božan Šimunović u Čapljini, danas je Ljubuški obilježio Dan pogibije četvorice svojih branitelja svetom Misom u župnoj Crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu, koju je predvodio fra Ivan Landeka.

Pretplatite se