Vrh vodenog vala Dunava ušao u Hrvatsku

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
Vrh vodenog vala Dunava ušao je u Hrvatsku u 2 sata ujutro, izmjeren je najviši vodostaj od 708 centimetara, no idućih desetak sati očekuje se njegova stagnacija te potom i blago opadanje, rekao je Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda gostujući u emisiji “U mreži Prvog”.
Vjeruje i kako vodostaj sigurno neće doseći osam metara te da će dalje samo padati. Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je kako su u stalnom kontaktu sa stanovnicima te im se pruža potrebna pomoć, prenosi HRT.
Načelnik općine Draž Stipan Šašlin rekao je da je situacija pod kontrolom, mjesta za paniku nema, a djelatnici Hrvatskih voda obilaze nasip od granice s Mađarskom pa sve do ušća Drave. Vrhunac vodenog vala stigao je noćas u Batinu, no niži je od očekivanog i nije premašen vodostaj Dunava iz rekordne 2013. kada je on iznosio 776 cm. Iz Osijeka se za Vijesti HTV-a javila Katarina Barač-Perošević.
Razgovarala je s Matom Lukićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije koji je potvrdio kako je situacija zadovoljavajuća. “Dunav je trenutno na 704 cm, što znači da stagnira”, kazao je Lukić. Iako trenutno pada kiša i ona ne ide u prilog, kaže kako ona ne bi trebala stvarati nekih većih problema.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ponovno poskupljenje goriva u BiH

Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, drugoga zaredom jer se trgovci nadaju jačanju potražnje nakon što je Američka središnja banka smanjila kamatne stope, što bi trebalo potaknuti rast gospodarstva. Podršku cijenama pružila je i eskalacija napetosti na Bliskom istoku nakon eksplozija tisuća “pagera” diljem Libanona. Trgovci […]

Pretplatite se